Foto: Tim Hofman mega boos: “Sodemieter op!”

0
44
Tim Hofman mega boos sodemieter op Roddelaar

Tim Hofman is normaliter niet iemand die reageert op Twitteraars die hem uit de tent proberen te lokken. Toch heeft Mies het voor elkaar gekregen om de BOOS-presentator op de kast te jagen. “Sodemieter toch op!”, begon hij zijn Tweet.

Mag je overal grappen over maken?

De iconische cabaretier Theo Maassen heeft een open brief geschreven naar de Volkskrant. Die ging als volgt: “Vraag een schilder: mag je overal een schilderij over maken? Vraag een dichter: mag je overal poëzie over maken? Onmiddellijk wordt duidelijk hoe verwerpelijk de vraag is.”

Hier is Tim Hofman het mee eens, maar had er nog wel iets bij te zeggen. Hij vindt namelijk dat het beklag van Theo in de categorie ‘je mag niets meer zeggen in dit land!’ valt: “Jahaaa. Er is geen overheid die je een boete geeft als je een grap maakt ten koste van iemand: je krijgt hooguit een standje van de massa (ook zeldzaam, veel verder dan wat boze tweets gaat het zelden), en dan verkoop je de volgende avond net zo snel of sneller een zaal uit.”

Alles mag, maar dat kan met consequenties vind Tim Hofman

“Soms vinden mensen je een lul, soms niet. Soms mag je er over komen vertellen in de krant, soms niet. Soms stopt je talkshow, soms toch niet. Maar het mag allemaal. Het gaat gewoon vaak over fatsoensnormen, zoals je je oma niet in haar gezicht spuugt. Heb je zin om iemand die het sociaal al lastig heeft belachelijk te maken of niet bijvoorbeeld. Nou, kun je niet doen. Of wel. Maakt jou het uit, daar ben je toch edgy cabaretier voor.”

Maar dan komt Mies in beeld. Van alle Tweets die Hofman op een dag krijgt doorgestuurd, sprong deze er toch wel bovenuit: “Met de stroom mee, is toch comfortabeler. Jij weet.” Tim Hofman moet hier helemaal niets van hebben: “Sodemieter toch op. Niet pissen op iemand uit een gemarginaliseerde groep is niet met de stroom mee. Zolang mijn huis bij tijd en wijlen beveiligd moet worden valt dat allemaal wel mee geloof ik.”

Is Tim terecht boos?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Zie ook: Foto: Waylon uitgescholden door Bibi: “Allemaal snot uit zijn neus!”