Jan Smit stapt uit Eurovisiesongfestival-selectiecommissie: toekomst onzeker

0
16
Jan Smit stapt uit Eurovisiesongfestival-selectiecommissie toekomst onzeker Roddelaar

Jan Smit stapt uit de selectiecommissie van het Eurovisiesongfestival, en dat doet het ergste vrezen voor de toekomst van het festival. In dit artikel bespreken we de reden achter zijn vertrek en wat dit betekent voor het selectieproces van AvroTros.

Waarom Jan Smit vertrok

Jan Smit vertrok omdat hij vond dat het tijd was voor vers bloed en nieuwe inzichten in de selectiecommissie. Als enige commissielid was hij niet enthousiast over het gelegenheidsduo Mia Nicolai en Dion Cooper, maar hij legde zich uiteindelijk neer bij de keuze van zijn collega’s. Nu hij vertrekt, lijkt het erop dat de selectiecommissie wel wat nieuwe input kan gebruiken.

Onenigheid in de commissie

Het blijkt nu dat de selectiecommissie niet unaniem was in haar keuze voor Mia en Dion, terwijl AvroTros dit wel zo communiceerde. Jan Smit was de enige die openlijk twijfelde aan het duo, maar zijn collega’s, waaronder Cornald Maas, deden alsof er geen vuiltje aan de lucht was. Nu Jan Smit weg is, lijkt het erop dat er meer onenigheid was in de commissie dan aanvankelijk gedacht.

Toekomst onzeker

Met de kritiek op Mia en Dion lijkt het selectieproces van AvroTros onder vuur te liggen. Zal de commissie nu kiezen voor echte vakmensen of laten ze de kijkers weer stemmen? Het is duidelijk dat er verandering nodig is, maar wat die verandering precies inhoudt, is nog onzeker. De toekomst van het Eurovisiesongfestival lijkt dan ook voorlopig onzeker te zijn.

Wie zou volgens jou een goede vervanger zijn voor Jan Smit in de selectiecommissie?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Zie ook: Insider: André Hazes en Monique Westenberg trouwen op Bonaire