Prinses Amalia durft toch niet bij het studentencorps!

0
30
Prinses Amalia durft toch niet bij het studentencorps Roddelaar

Prinses Amalia wordt toch geen lid van het studentencorps in Amsterdam. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigd na berichtgeving van de NOS. Het corps is onderwerp van gesprek na vrouwonvriendelijke uitspraken van mannelijke leden.Door onze entertainmentredactie

De RVD geeft geen toelichting waarom Amalia nu geen lid wordt. In de koninklijke familie is lidmaatschap van het corps traditie. Haar vader koning Willem-Alexander was tijdens zijn studie in Leiden lid van het studentencorps Minerva. Ook prinses Beatrix en prinses Juliana waren lid van het Leidse corps.

De achttienjarige prinses, die in Amsterdam gaat studeren, liet eerder in haar biografie van Claudia de Breij weten dat ze sowieso bij het corps wil. ‘Met een jaarclub, alles erop en eraan.

Besluit van Amalia

Het besluit van de prinses komt kort na een uitgelekte video bij het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging, zoals het corps voluit heet. Daarin werden vrouwen, tijdens een diner voor het lustrum van de vereniging, door meerdere mannen in een toespraak ‘hoeren’ en ‘sperma-emmers’ genoemd.

Een van de sprekers was de vicevoorzitter van de vereniging, die vervolgens opstapte. Ook de voorzitter stapte op, omdat ze niet de verantwoordelijkheid wilde blijven dragen voor incidenten die haar ‘persoonlijke grens te boven gaan’.

Wat vind jij ervan dat Amalia niet bij het studentencorps gaat?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Zie ook: Jaimie Vaes vindt dj Afshin Momadi super leuk